lørdag 16. desember 2006

Grüner - Rommen

16.12.06 i Jordalhallen: Grüner - Rommen 26 - 26 (10 - 15)

I uka før kampen hadde det vært mye snakk om opprettelsen av 6. divisjon, altså en divisjon under oss. Vi må opp to plasser for å klare målsetningen vår om fortsatt 5. div spill neste sesong. Rommen lå på 3. plass og vi var på 7. plass før kampen, men vi skulle gi alt for å ta de og revansjere 1 måls tapet i starten av sesongen. På treningen på onsdag gikk Kim gjennom i teori hvordan han ville at laget skulle spille og dette skulle vise seg å bli en suksess.

Trenern kom litt sent til oppvarmingen, men jentene tok ansvar og begynte med lett jogg tidlig både inne og ute. Vi ser ut til å ha funnet en standard på oppvarmingen som fungerer bra for oss og det skal vi ha med oss videre.

Det var 11 muntre Grüner jenter som skulle ut og kjempe for klubbens ære i fraværet av 5 jenter som var og fikk en fantastisk håndball helg i Stockholm. Camilla feiret bursdagen sin der sammen med Birgitte, Gunhild, Birgitte og Bodil. I Jordalhallen var humøret på topp og jentene klarer aldri å la være å erte treneren, noe da også treneren tar med godt humør :o)

Kampen startet ikke så bra for Grüner og vi slet med å få tak på venstrevingen, høyrebacken og en svær back som skjøt knallhardt og over de fleste. Nina fikk ikke så mye hjelp i mål i begynnelsen, men dette var noe som bedret seg etterhvert. Det vi gjennomgikk på trening på onsdag var ett noenlunde likt opplegg som det Norges landslag gjør. Vi skal sette ett knalltøft forsvar og sende kontringsballer til de kjappe vingene våre. Vi skal sende vingene ned i sumpa hvor de skal vente på oppspill fra backer, eventuelt løpe inn blindt på strek når ballen er motsatt, og backene skal kjøre tempo seg imellom og være flinke til både plassbytter, kryssninger og å gå inn og engasjere forsvaret hele tiden. Dette var første kampen vi har gjort dette skikkelig, og med bare en trening på dette så kladdet det litt til å begynne med. Grüner fortsatte å bevise gjennom hele første omgang at det å skyte er ikke av våre sterkeste sider, mens vi er rimelig gode i forsvar den omgangen.

I pausen var alle enige om at det ikke var spesielt pent å ligge under for ett lag vi føler oss mer enn på høyden med. Vi ble enige om å sette fokus først på forsvaret og vi gikk gjennom hva de scoret på i første, dette skulle vi luke bort også skulle vi være enda flinkere i kontra. Vi ble også enige om at som en standard i etablert angrep så setter vi balltempo først de 3 backene i mellom, ca 3 - 4 ballvekslinger fra side til side, og om ingen gode muligheter da har åpnet seg så setter vi en avtale om ett av trekkene våre. Jentene var i hundre og klar til å følge opp teori i praksis.

2. omgangen ble en gedigen opptur. Det så ikke sånn ut på meg når kampen var slutt, men nå etter noen timers refleksjon så er jeg utrolig godt fornøyd med dere som spilte i helgen.

La meg først si at 2. omgang blir skjemmet litt av noen usportslige elementer, noen røffe taklinger av Sigrun og tekniske tabber fra benken til Rommen. Sigrun har lært seg å ikke prøve å slite av armene på en god venstreving bakfra, og Rommen bør lære seg hva Fair Play står for da spesielt den gode venstrevingen deres og en back kunne trengt noen lykkepiller der ute på banen.

Denne omgangen spiller vi glimrende forsvar og vi slipper bare inn 11 mål mot ett godt håndballag med gode spillere. KJEMPEBRA. Men aller mest positivt er det framover på banen, vi lager 16 mål i andre omgang og det er noenlunde rekord for oss, iallefall mot ett godt håndballag. Taktikken fungerer glimrende, Beate, Guro og Tone skyter hull på den stakkars keperen deres, og når de ikke skyter så spiller de inn til vingene som kommer på løp inn blindt, eller spiller dem opp fra en god posisjon. Vi kontrer også flere mål og Nina spiller seg godt opp i mål blant annet ved noen gode redninger ifra ving, noe hun har slitt litt med tidligere i sesongen.

På det meste kom vi oss opp i en 3 måls ledelse da det var 5 minutter igjen av kampen, og når det er 3 minutter igjen av kampen tar Kim timeout. Stillingen er 26 - 24 til oss, og vi har en utvist. Kim stresser veldig med at vi må roe oss ned, det gjør ingen verdens ting om vi blir avblåst for passivt, bare pass på å bruk tid og få til en avslutning. Dessverre var dette kampen da jentene ikke helt taklet det presset på slutten, og to upressede dårlige pasninger og 1 dårlig tidlig skudd ødelegger for oss. Rommen får 26 - 26 og nok engang klarer Rommen å ta innpå oss på slutten når vi leder. Det positive må være at vi lærer, vi er ennå unge mens flesteparten på Rommen går over til Old Girls snart :o)

Men uansett, dette var en kjempekamp av oss uansett om jeg er grinete ved kampslutt :o) Tusen takk jenter for at dere viser meg at dere kan heve dere og at dere viser at dere er bedre skyttere enn vi har vist så langt i sesongen.

Kampens prestasjon: Her klarer jeg egentlig ikke å komme på noen spesiell situasjon, selv om det i negativt fortegn så litt komisk ut da Nina stresset i 2. omgang med å få ballen ut til utespillerene etter at Rommen hadde avsluttet utenfor, hun stresset litt for mye og så ikke at en av Rommens spillere hadde stått igjen, hun snappet pasningen og satte ballen i mål... Nina lærte nok litt av den også :o)

Dagens nedtur: At vi roter det til i sluttminuttene enda vi hadde en timeout hvor vi presiserte at vi ikke måtte stresse!.

Kampens spillere: (Her deles det ut stjerner på samme måte som VG gjør, 3 stjerner er maks og er toppklasse, 2. stjerner er utrolig bra, og 1. stjerne betyr at man har utmerket seg)
3 stjerner: Tone, glimrende i forsvar og 7 mål gjør henne til årets første 3 poenger.
2: stjerner: Guro, Beate, Nina O., Sigrun
1: stjerne: Nina H., Kari, Karine, Line, Nina R.

Kommentar: Vi hevet uttellingen på skuddene våre så det blir en 3 stjerners utmerkelse. Alle fikk derimot minst en stjerne for utrolig bra forsvarsarbeid og innsats spesielt i 2. omgang.

Kampfakta:
Spillere: Nina Hotvedt, Tone Lærke (7m), Kari Druglimo - Nygaard, Karine Storaker, Nina Røise (1u), Line Østvold, Silje Westwiig (1m), Beate Ellingsen (5m), Sigrun Dalsaune Jansen (2u + 4m), Guro Alise Bottolfsen (5m), Nina Oscarsson (4m)