13.01.07 i Jordalhallen: Grüner - Elingsrud 20 - 26 ( 11 - 17 )

Lørdag ettermiddag i Jordalhallen møter 10 friske og smilende jenter opp til kamp.
Det var ikke noe aktivitet i hallen, så vi kunne varme opp på banen.

Med Nina H. ute pga av operasjon stilte Guri opp i målet, stor takk til deg.

De første fem minuttene er jevne, vi spiller godt i forsvar og ballen går bra i angrep.
Bodil har noen bra utspill til Silje på kanten, selv om de ikke settes i stuss.

Men så rykker Ellingsrud fra.
Vi bommer på for mange skudd fremme og mister aggresiviteten i forsvar. Det ser ut som om alle jentene har tunge bein og vi jobber ikke nok sammen bakover.

Camilla tar time-out halveis ut i omgangen, på 13 - 6 til Ellingsrud. Sånn i etertid kunne den time-outen kanskje vært tatt litt tidligere, men ikke noe man får gjort noe med i etterkant.
Fokus er å jobbe sammen i forsvar, snakke og flytte beina.
I angrep må vi få ballen til å gå og bruke avtaler, kryss og blinde overganger, og bakspillerene må ha litt mer avstand til forsvaret.

Resten av omgangen er jevn, men vi har fortsatt ikke helt tenningen i forsvar, og det blir for mange bommer i angrep.

Elingsrud tar sin time-out 35 sekunder før omgangens slutt, og etter den setter vi virkelig forsvaret.
Full tenning på alle sammen.

I pausen snakker vi om å fortsette med det forsvaret vi hadde i første omgangs siste 35 sekunder.
Vi skal gi 150 %, slitne spillere kan få bytte da vi har folk på benken.
Vi skal fortsette å ha fart i ballen i angrep, og sette avtaler.
Bakspillerne får beskjed om å skyte opp i mål.

Andre omgang starter med tøft og bra forsvar. Kari er ute og støter bra, snapper ballen og scorer i det neste angrepet etter innspill fra Bodil.

I angrep har vi bra fart i ballen, men vi er litt for heite i avslutningene våre.
Vi lar ikke ballen gå lenge nok og tar avslutninger på litt for tidlig tidspunkt og på litt for dårlige sjanser.
Noe av grunnen til at vi bommer er at vi får en del slag på armen som dommerne ikke blåser på, men mest er det at vi er litt for heite.

Vi klarer ikke å knappe inn på Ellingsrud og spiller uavgjort med de i andre omgang og resultatet blir til slutt 20 - 26.
Bodil har flere fine initiativ i dag, innspill til strek, utspill til kant, skudd, setter begge straffene sine, men kan fortsatt bli tøffere på gjennombruddene sine.
Guri har mange fine redninger i målet, litt rusten ettersom hun ikke har spilt på en stund, men kommer seg veldig bra utover i kampen.
Nina R. Blir kastet inn på de fleste plasser på banen i dag, og viser nok en gang at hun er en potet som gjør det bra på flere plasser. Vi brukte Nina som overgangsspiller ved utvisninger.

Et lite sukk over dommerne som blåser veldig ujevnt.
Ellingsrud blir ikke avblåst på noen av slagene på armene i skuddsituasjoner, og er mye oppe med armene i anskitet på oss når vi er på vei gjennom, mens vi blir blåst av for masse som det ikke skulle vært blåst for.
Men det er ikke derfor vi taper i dag.

Klarer vi å holde forsvaret i 60 minutter og finner riktig spenningsnivå og avstand til forsvaret så skal vi kunne valse over de fleste i denne pulja.

Kampens prestasjon: At vi igjen scorer 20 mål uten å ha siktet godt nok stilt inn.

Dagens nedtur: At det mangler litt på tenning og gnist.

Kampens spillere: (Her deles det ut stjerner på samme måte som VG gjør, 3 stjerner er maks og er toppklasse, 2. stjerner er utrolig bra, og 1. stjerne betyr at man har utmerket seg)
3 stjerner: Ingen