mandag 24. november 2008

Bogstadkameratene - Grüner

Denne lørdagen var det duket til et prestisjeoppgjør mellom Bogstadkameratene og Grüner på østkanten av Oslos vesstkant, Persbråtenhallen. Prestisjeoppgjør fordi en gammel Grünerspiller nå spiller for Bogstadkameratene og det er derfor viktig å vise hvor skapet skal stå.

Vi trodde vi måtte klare oss uten trener'n på benken i denne kampen på grunn av eksamenslesing, men jaggu dukket hun ikke opp likevel.

Før kampen ble det nok en gang lagt vekt på å roe egga (det kan vel ikke nevnes for ofte), men vi forberedte oss også på at vi kanskje kom til å møte 5-1 forsvar og at det sannsynligvis ville bli en jevn kamp. Vi har møtt Bogstadkameratene før, og det har vært jevne oppgjør (en seier til hver av lagene og to uavgjorte kamper er fasit).

Kampen startet også jevnt. Grüner lå et og to mål foran, men dro mer og mer fra etterhvert i omgangen.

Vi spilte godt i forsvar hele kampen (bortsett fra en liten periode i slutten av første omgang) og satte gode avtaler i angrep. Vi spilte sikrere pasninger og var mer gjerrige med ballen enn vi har vært kjent for å være og med ganske så rolige egg alle mann.

Bogstadkameratene sleit litt i forsvar og etter ca. 20 minutter av første omgang hørte vi en av jentene spørre treneren om de skulle legge om til 5-1. Hun fikk da til svar at det kunne de godt forsøke, men da måtte det være tett bakerst. Forsvarsendringen ble det ikke noe av.

Grüner gikk i garderoben med en 12-17 ledelse til pause og vi kunne være ganske fornøyde med oss selv i garderoben. Vi fokuserte på å ikke falle ned i intensitet, men fortsette med det fine spillet vi hadde i første omgang. Holde humøret oppe (for det var virkelig gøy å spille) og holde forsvaret i gang etter en liten dupp på slutten av omgangen.

I andre omgang forsøkte Bogstadkameratene med 5-1 forsvar, men Grüner hadde tilsvar. Vi kjørte Kragerø med stor suksess. De la da frimerke på Tone, som la seg inn på linja og det ble enda større rom enn før. Ganske raskt var de tilbake i 6-0.

At Silje ikke er så fornøyd med å spille høyre kant fikk vi et bevis på i en time-out. Vi fikk et flott sitat. 'Jeg hater høyrekanten' - sa Silje på vei ut på banen igjen. Og vi skjønte at hun mente det da hun kort tid etter fikk sin andre utvisning for dagen.
Men Silje; neste gang kan du jo bare spørre om å få bytte kant.

Ledelsen ble større og større utover omgangen og Grüner kunne gå av banen med seier 21-32 og være godt fornøyde med dagens arbeid.