mandag 25. oktober 2010

Grüner - Langhus

Hvis det var noe det ikke var tvil om, så var det at lysten på seier var stor hos grünerjentene denne kampen. Vi hadde egget hverandre opp på SMS, og i garderoben hadde til og med Birgitte en meditasjonsaktig seanse fem minutter før kampstart. Så sugen var hun på å vinne.

Og meditasjonen viste seg å virke, for i første omgang ledet vi hele veien. Forsvaret var enormt bra. Beate og Lisi nøytraliserte lett motstandernes storskytter mens Mette som vanlig briljerte som ener i 5-1 forsvaret. Dette til tross for en mage som begynner å bli faretruende stor. Framover satt både kryss og overganger, og det var gledelig å se at mange av skytterne fikk hull på den velkjente byllen.

Andre omgangen startet bra, men utviklet seg etterhvert til å bli ulidelig spennende. Det siste kvarteret reduserte Langhus vår trygge fem måls-ledelse til en vanvittig skremmende ett måls-ledelse. Burde Birgitte fått oss til å meditere i pausen også? Med 15 sekunder igjen kom Langhus opp i angrep klare for å sikre uavgjort... Hell og lykke! Skuddet gikk utenfor, og Grüners første seier smakte faktisk bedre enn vaflene i Oppsalhallen.

Etter kampen ble det delt ut to premier. En til kampens beste spiller og en til den med best innsats. Ane fikk bestemannspremien helt fortjent. Hun lagde utrolig mange flotte mål utenifra. Men her må også Nina Oscarsson trekkes fram. Med unntak av noen ergerlige straffebom, var hun sikker og god framover og lagde bøttevis med mål.

Mette fikk innsatsprisen. Og til tross for at hele laget burde fått premie denne gangen, så er det liten tvil om at Mette imponerte stort. Nå kommer vi til å savne henne sårt framover. Men kjenner vi Mette rett, så er hun nok tilbake få uker etter fødselen.