mandag 10. november 2008

Gøy HK 2 - Grüner

Grüner hadde det mest Gøy i Linderudhallen.

Fredag kveld midt i Gullrekka til NrK , et tidspunkt de fleste nok kunne tenkt seg å sitte i sofaen med god mat og kanskje en øl eller et glass vin eller gjøre seg klar til et aldri så lite vorspiel. Men nei, det var duket for seriekamp.

Beate hadde klare beskjeder i garderoben før kampstart. 1: RO EGGA. 2. Spill godt i forsvar. 3. Sett avtaler.

Gøy HK kom best i gang, scoret de første par målene i kampen, men fra stillingen 5-5 tok Grüner over. Vi spilte ganske godt i forsvar, og Synøve, som gjorde sin debut for Grüner, tok mesteparten av skuddene som slapp gjennom. Angrepsspillet satt bedre og bedre utover i 1. omgang. Vi kommer oss til mange gode sjanser i løpet av kampen, men noen og enhver av Grünerspillerene kunne nok stilt inn skuddsiktet litt bedre denne fredagskvelden.

Stillingen til pause var 7-9, og beskjedene fra Beate var igjen å holde hodet kaldt, gi mer i forsvar (ikke et gult kort eller noen utvisninger så langt i kampen), sette avtaler og bruke kantene mer i oppbyggingen av spillet.

Grüner leder med 2-3 mål gjennom hele omgangen, helt til det gjenstår 5 minutter. Da starter Gøy HK opphentingen.

Med 30 sekunder igjen får Gøy HK straffe på stillingen 16-16.
Skuddet går, Synøve langer ut i en benparade i sitt venstre hjørne og redder sin andre straffe for dagen. Alle på benken spretter opp i stående stilling og hele laget vet at nå har vi muligheten til å vinne en av disse jevne kampene vi har slitt så mye med å vinne opp gjennom sesongene.

Vi kommer oss opp i angrep og klokka tikker. Hanne roper at det er 10 sekunder igjen, ballen går fortsatt fra spiller til spiller. Er det noen som tør å skyte?
Svarte er et klart JA; Linda tør. 2 sekunder igjen på klokka, Linda går opp på 8 meter, med det som ser ut som seks Gøy-spillere foran seg (det er mulig det bare var en eller to), lader skuddarmen, skyter og ballen går i måååååål!!!!!!!

Hele laget stormer banen i full jubel og kaster seg rundt halsen på Linda. Etter en liten seiersdans midt på banen ser vi Synøve nede i hjørnet og alle stormer ned og kaster seg om halsen hennes.

Det er en god følelse å vinne en jevn kamp på en dag da nesten alle hade en middels dag på jobben.

Dommerne kunne nok blåst litt oftere. Det burde vært flere frikast, straffer og utvisninger i begge ender av banen. Fem straffer, en utvisning og et gult kort totalt i en ganske tøff kamp sier vel sitt. Men når det er sagt blåste de jevnt over like dårlig begge veier og ingen av lagene har sånn sett noe å klage på. Husk regel nr. 4: Se på dommeren som en veileder - respekter avgjørelsene!

Maren kom ikke på banen i denne kampen, men fikk i alle fall fredagsdusjen sin.