søndag 20. september 2009

Grüner - Vålerenga 2

Det ble en jevn og spennende kamp i Linderudhallen hvor det ble satt publikumsrekord for sesongen.

I garderoben før kampstart fokuserte Tone på at vi skulle sette forsvaret fra start, spille sikre pasninger, ha fart i ballen, Beate og Lissi skulle være tydelige og sette avtaler i midten og det skulle kjøres kryss.

Grüner satte forsvaret fra første stund, som planlagt, og scoret kampens første mål, men lagene fulgte hverandre til 2-2. Deretter kom Grüner 2 mål foran, en ledelse som skulle vise seg å holde helt til pause.

Hele laget jobbet bra i forsvar hele omgangen, det var noe kluss rundt streken av og til, men alt i alt en veldig god omgang i forsvar. I angrep fikk vi satt bra fart i ballen og avsluttet på de helt riktige sjansene.
Nina O startet mange angrep med perfekte pådrag som lagde gode rom for bakspillerne våre. Igjen var ikke marginene helt på vår side, men vi scoret mange nok mål til å ta pause på stillingen 11-9.

Etter pause stakk Grüner ytterligere fra i målprotokollen og lagde 2 mål før Vålerenga fikk sitt første i omgangen. De målene skulle det vise seg å være viktige.

Grüner holdt fortsatt god fart i ballen og kom til gode sjanser, men vi kunne kanskje vært flinkere til å utnytte det flate forsvaret til Vålerenga.

Lagene fulgte hverandre tett, Grüner var i ledelsen med ett og to mål nesten hele omgangen. Helt til det var omtrent 5 minutter igjen av kampen, da kom Vålerenga opp til 19-19 og det virket som om det kokte litt i toppen på Grünerspillerne. Spesielt glapp det litt i taklingene i midten.

Grüners historie tilsa at dette skulle bli nok en jevn kamp der Grüner ikke tok siste stikk. Men den gang ei. Vi gjorde riktignok noen dårlige pasnings- og avslutningsvalg de siste minuttene, men i forsvar kjempet alle for å hindre innspill, utspill, oppspill og avslutning, noe vi klarte med glans. Og mens Grüner scoret 2 mål til i kampen, scoret Vålerenga bare ett og Grüner kunne fortjent feire de 2 første poengene i 4. divisjon.

I denne kampen kjempet alle som løver, vi tok returer i både angrep og forsvar (Maren og Karine hadde noen spesielt fine i angrep, synd Maren ble avblåst for tramp på et par av de), Lissi hadde en helt avgjørende inngripen da hun hindret en kontringspasning å nå en Vålerenga-spiller i sluttminuttet og alle spillerne som var på banen etter Tones time-out i andre omgang gjorde akkurat som de fikk beskjed om i forsvar.

Vi har fortsatt noe å lære i hektiske sluttminutter i en jevn kamp. Vi bør drøye tiden ved å la ballen ligge dersom det blir frikast mens vi er i forsvar og være gjerrigere med ballen i angrep, men det er noe å tenke på for fremtidige kamper.