mandag 30. november 2009

Grüner - Oslo-Studentene 2

Vi møttes i Linderudhallen til nyheten om at Lissi skal bli mor. En skjebne som rammer flere av jentene på laget for tida. De fleste av oss er jo i den alderen urbane, utdanna kvinner pleier å få bolle i ovnen: 30 -/+. Det må vurderes om det skal lages femårsplaner framover for å bevare kontinuiteten i laget. Aktuelle mødre må heretter legge inn søknad som skal behandles før eventuelle prevensjonsmidler kan legges til side. Det vil bli liten mulighet for å få innvilget søknaden innen ett år dersom andre på laget nylig har fått godkjent seksuell aktivitet uten beskyttelse.

Men det å være gammel skulle vise seg å bli verdifullt i kampen mot de unge studinene fra Blindern. De hadde nok mer tempo i både ball, bein og skudd enn oss, men vi viste rutine og enormt godt forsvarsspill. Kampen var hele tiden jevn, men Grüner lå stort sett ett mål eller to foran.

Vi gikk til pause med knapp ledelse. I andre omgang var vi kjapt oppe i en tremålsledelse. Denne holdt vi en stund, men da det bare gjensto ti minutter av kampen, hadde studinene tatt oss igjen. Vår vanlige reaksjon da er å få fullstendig hetta, hive baller utover sidelinja og kjefte hverandre huden full. Men denne gangen stengte vi alle muligheter for OSI med en mur av et forsvar mens vi slet ballen i mål framover. Kan det være at fenomenet ”rutine” har nådd grünerdamene?

De siste fem minuttene hadde vi seieren i lomma og kunne seile inn til seier til stormende jubel fra den store tilskuerskaren som hadde kommet for å se oss.

Klisjeen om at ”dette var en lagseier” må brukes også denne gangen. Alle sto enormt på, og stemningen var høy i garderoben etter kampen. Men enkeltspillere må også trekkes fram, og det er liten tvil om at kampens spiller denne gangen var Mette. Hun hadde mange gode løp gjennom det offensive OSI-forsvaret, hun ordnet mål på egen hånd fra vingen og hun rushet til tider ungpikene i senk.

Kampfakta:
Grüner - Oslo-Studentene 2, 21-18 (10-9)
Gule kort: Grüner: 0, Oslo-Studentene 2: 2
Utvisninger: Grüner: 1 x 2 minutter, Oslo-Studentene 2: 2 x 2 minutter

Grüners lag:
Karine Storaker Braaten, Mette Degvold (9), Hanne Bergflødt (3), Camilla Helsøe (1), Silje Skyseth Westvig (4), Kari Druglimo-Nygaard, Beate Ellingsen (3), Maren Moen (1), Åsa Abusland, Ane Uleberg og Janne Syvertsen


Trener: Tone Løvseth Lærke, Birgitte Brubakken og Kristine Holte

Tilskuere som heiet på Grüner: ca 10

Ingen kommentarer: