Grüners Oslo

Selv om Nina har bodd i Oslo siden 2002, blir hun satdig overrasket over de små, flotte tingene hun finner i byen. Som f.eks. en bortgjemt, tilsynelatende shabby, men fantastisk liten restaurant med nydelig mat og gode priser, eller den flotte opplevelsen på en "hemmelig" naturperle rett utenfor bykjernen. Hun lurte på om noen av oss andre hadde det på samme måte og om vi ikke kunne dele disse perlene med hverandre.

Det var flere som raskt delte sine små perler og behovet for en samlet liste meldte seg. Og da er det vel på sin plass at vi samler den her på nettsidene våre.

Punjab Tandoori
En av mine favoritter, som ikke ser ut som all verden, er Punjab Tandoori på Grønland. Fantastisk mat til en billig penge - tikka masala anbefales!
Nina R

Tyrkisk i Trondheimsveien
Om du liker tyrkisk mat er det 2 restauranter rett ved siden av hverandre i Trondheimsveien som har fantastisk god mat begge to og nesten identiske menyer. Den ene heter Istanbul og den andre Saraj. Mixgrill anbefales på menyen. Bonusen er at det er billig hos begge.
Mahsa

Ricebowl
Rice Bowl ligger rett ved Sentrum Politistasjon, ikke akkurat den mest fasjonable restauranten, men utrolig god thailandsk mat og rimelige priser.
Mahsa

Yaya's
Thai restaurant med jungel og foss inventar, ikke bli overrasket om det plutselig kommer en tropisk storm (det regner ikke, men lyset blinker og det ruller torden over høyttalere i lokalet). Kjempekoslig og god og billig mat. Yaya's har 3 restauranter, Øvre Vollgate 13 (i lokalene til gamle Potta / Sin Pecado), Munkedamsveien 53 og Industrigata 36.
Janne

Underwater Pub
Hvis man er opp for øl, vin eller annet godt drikke, finner man den flotteste puben på Bislett. Stedet heter Underwater Pub og interiøret er som om man skulle vært inne i en gammel skute. På veggene er det dykkere og bilder av korallrev, fisker, ror og alt mulig fint. (Nå er forsåvidt jeg en undervannsfantast - og har tilogmed tatovering av en dykker), men jeg tror at absolutt alle hadde digga det stedet. Dessuten kan man bestille mat fra nærliggende restauranter og take-away's, og spise både sushi, indisk og pizza ved bordet man sitter uten å måttte gå ifra ølen sin. Det er fyr på peisen og stearinlys på alle bord.
Mari

Tasty Thai
Tasty Thai ligger på Bislett, midt i bakken fra rundkjøringa og opp mot Sporveisgata, billig og god Thai mat, lite sted, men litt koseligere enn Rice Bowl. Minus for ingen alkoholservering, men maten er supergod og hovedrett koster bare drøye hundrelappen.
Camilla

Laundromat Café
Laundromat Café ligger rett ved rundkjøringen på Bislett. Koselig sted, med god mat og enda mer god drikke (særlig på ølfronten). Og du kan vaske tøy samtidig om det er nødvendig. Pluss for mulig frokostmeny hele uken, minus for nettsider med musikk.
Camilla

Reprise
Bitteliten secondhandbutikk i krysset Schweigaardsgt og Oslogt. Reprise er en perle!
Hanne

Ruinen Bar & Cafe
Etter du har shoppet på Reprise kan man ta en øl og spille slumbiljard og øl på Ruinen Bar & Cafe.
Hanne

Lofthus samvirkelag
Åpent bakeri på Sandaker blir pizzarestaurant på kvelden. Heter Lofthus samvirkelag og har kjeempe god italiensk pizza. Under gamle Soria Moria kino ligger det en thairestaurant som er Oslos beste. Litt dyrere (ca 200 for hovedrett), men absolutt verdt det.
Silje S W

Utsikt fra Vettakollen
Når det gjelder "naturperle" ville jeg tatt en gåtur fra Songsvann opp til Vettakollen en klarværsdag. Oslos beste utsikt.
Silje S W

Stakkars oss
Stakkars oss er en fotoblogg som ble laget som et motsvar til alle som synes Oslo er en så stygg by, de som synes det vet bare ikke hva de snakker om. Man kan få litt tips / inspirasjon til hva man kan se etter når man går ferdes rundt i den fantastiske byen vår.
Camilla

KafeTransformator
Kafe Transformator på DogA serverer fantastisk mat, alt laget av gode, norske råvarer. Hverken shabby eller billig, men heller ikke superfancy eller rådyrt.
Camilla

Sushi City
Det flommer over av sushi i denne byen, og det er ikke like enkelt å finne ut hvor det er virkelig god sushi. Og jo bedre man spiser, desto mer kresen blir man. Så bortsett fra Alex sushi (som er veldig bra, men dyrt), så anbefaler jeg Sushi City på Byporten (rett ved Egon). Der er det virkelig god sushi! Hvem skulle tro det liksom?
Nina R

Le Meo Sushi
Le Meo Sushi har to restauranter, en i pilestredet (overfor Blitz-huset) og en rett ved Oslo mekaniske. De har også veldig bra mat til god prisJ (Ikke så koselige steder å sitte, men bra å ta med hjem).
Kari

Mogador
Min favorittrestaurant i Oslo er Mogador i Toftesgate på løkka. Utrolig sjarmerende sted! Her har de fantastisk tapas fra midtøsten. Supre priser og ”eksotisk” stemning :D
Silje V

Ingen kommentarer: