fredag 12. desember 2008

Julekalender: Luke 12

Marsipan

Ingredienser:
1,5 kg mandler
1,5 kg melis
5-6 eggehviter
Noen sitrondråper

Fremgangsmåte:
Skålding:
* Kok opp vann
* La mandlene ligge og trekke i vannet til skallet er så løst at det løsner fra mandelen
* Ta opp litt mandler av gangen så ikke skallet rekker å feste seg.
* Klem ut mandlene av skallet

Etter skålding:
* La mandlene tørke minimum noen timer, jo lenger du venter jo enklere er de å jobbe med under kverning. (Helst en dag til tørk)
* Mal mandlende med en mandelkvern
* Bland sammen melis og mandler
* Tilsett eggehviter og sitrondråper. Ikke all eggehviten på en gang.
* Kna massengodt og spe på med mer av eggehviten (Den vil virke for tørr lenge, men vær tålmodig)
Ferdig masse deles opp og nå kan du lage forskjellige varianter.

Ingen kommentarer: