Trøffel
En enkel grunnoppskrift til trøfler er følgende:
200 gram god mørk sjokolade
1,5 dl kremfløte
100 gram melis
Tilsettes tre til fem ss av likør, kaffe eller annen smak.
Kakao og /eller sjokolade til overtrekk.
Sjokoladen hakkes fint og legges i en skål sammen med melis. Kok opp kremfløten i en kjele, og hell fløten over sjokoladen. Den skal helles forsiktig ned i midten mens det røres i små bevegelser i midten. For raske bevegelser vil avkjøle sjokoladen, og røren vil klumpe seg. Tilsett den smak etter ønske, og bland alt forsiktig sammen. Avkjøl røren i kjøleskapet. Etter noen timer kan massen formes til små kuler, og disse kan overtrekkes med sjokolade og/eller trilles i kakaopulver. Disse er også rullet som små stenger og trillet i mandel. Oppbevar og server dem kjølige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar