tirsdag 5. mai 2009

Haugerud - Grüner

Etter å ha blitt utsatt pga en skillevegg som ikke ville la seg heise var det endelig duket for siste seriekamp mot Haugerud. Spenningen var til å ta og føle på, vi måtte ha ett poeng for å sikre opprykk.

Kjente fjes ankom hallen før kampstart. Fans som har vært med oss helt fra starten (Solveig Bottolfsen og Linda Arnesen), nåværende og tidligere spillere (Guro, Maren, Karianne, Kari, Bodil), kjærester, venner og familie og en liten spion fra Vollen (mer om det senere). Og hvilken lyd de ga fra seg når kampen satte i gang. Bjeller, applaus og rop. En virkelig flott ramme ble satt og spillerne på banen viste å sette pris på støtten.

Grüner tok ledelsen med et lompeskudd fra Hanne og da var premissene satt.

Vi spilte knalltøft i forsvar, fikk til det vi hadde snakket om og trent på mandag. Nina var kompromissløs i utstøtingene sine, og om ballen ble forsøkt spilt inn til strek var det jammen meg to-tre Grünerspillere der som pakket inn streken.

Grüner gikk opp i en 2-8 ledelse og Haugerud tok timeout etter 18 minutter.

Etter timeouten la Haugerud seg ut i 5-1 og vi slet litt mer med å finne ut av hva vi skulle gjøre i angrep. Men vi kunne ta pause på stillingen 9-11.

Etter pause ble det spennende. Haugerud knappet innpå mål for mål og plutselig var det uavgjort 12-12.

Haugerud fortsatte i 5-1, men vi fant mer ut av det etterhvert som minuttene tikket avgårde, og vi begynte å dra fra igjen. Haugerud ble nødt til å legge seg ned i 6-0.

Åsa stod en knallbra kamp i mål. Reddet straffer og mesteparten av det som kom igjennom av skudd om de ikke ble presset ut av blokka eller skytteren ble hindret i skuddøyeblikket av utrusende Beate, Lissi, Nina eller Karine.

Beskjeden fra benken de siste viktige minuttene av kampen var å sette avtaler og at de som stod på banen skulle få stå. Det er ikke nødvendig å bytte når det går så bra.

Haugerud forsøkte seg på å spille 4-2 i forsvar mot slutten, uten det store hellet. Tonje var tungen på vektskåla de siste minuttene. Gikk perfekt utover i banen og satte et par viktige mål eller skaffet straffe og to-minutter på en Haugerudspiller.

Selv om Tonje fikk en to-minutter på slutten kunne alle kledd i lilla slippe jubelen løs da dommeren blåste av kampen. Seier 15-21 smakte utrolig godt. Alle spillerne stormet banen, kastet seg om halsen på hverandre og takket publikum for støtten. Endelig kan vi glemme den forferdelige opprykkskampen i Ekeberghallen for 5 år siden. Nå er vi i fjerde divisjon.

En liten spion fra Vollen ble observert på tribunen. Han gikk rastløst frem og tilbake og rev seg i håret. Med Grüner-seier forblir de "blonde, sminka Dermilogica bertene" (sitat Tone) i 5. divisjon neste år. God tur hjem til Vollen sier vi.




Kampfakta:
Haugerud - Grüner 15-21 (9-11)
Gule kort: Haugerud: 1, Grüner: 1
Utvisninger: Haugerudrud: 5 x 2 minutter, Grüner: 3 x 2 minutter

Grüners lag: Åsa Abusland, Beate Ellingsen (1), Birgitte Brubakken (1), Camilla Helsøe (1), Hanne Bergflødt (4), Karine Storaker (1), Mette Degvold (5), Silje Skyseth westvig (1), Sigrun Jansen, Elisabeth Skjæveland (3), Tonje Hildebrandt (2) og Nina Røise (2)

Trener: Beate Ellingsen og Tone Løvseth Lærke
Støtteapparat: Gunhild Bottolfsen, Kristine Holte og Trine Straume Fjeldmann.

Tilskuere som heiet på Grüner: Altfor mange til å telle, publikumsrekord. Det hørtes ut som 500.

3 kommentarer:

Pavle sa...

Hei jenter i Grüner Håndball damer!
Dete er " En liten spion fra Vollen " Og langt i fra at jeg gikk rastløst frem og tilbake og rev seg i håret jeg vart der og ser skal Dere spille virkelig som jeg forventet,og Dere gjort dette.
GRATULERER med opprykk til 4.div. Med dagens innsats på kampen mot Haugerud, viste dere at opprykket er velfortjent. Jeg sett Dere i flere kamper både som dommer og som trener, Dere har mer å gå på...

LYKKE TIL neste sesong.



Med sportlig hilsen !
Sportski pozdrav !

Rajko Aleksandar Pavlovic
Håndballinstruktør
tlf. + 47 41 51 21 12
pavle@online.no
pavle@live.no

Grüner håndball sa...

Tusen takk for lykkeønskninger, Rajko. Vi skal virkelig gjøre vårt beste neste sesong. Håper dere slår følge om et år. Alltid tøffe, morsomme kamper mot Vollen.

La på litt ekstra dramatisk effekt i beskrivelsen om deg.

Red.

Pavle sa...

He he he
Dette er OK. Skal være son.
Men blir jeg i Vollen, dette er stort "?".Vet ikke blir lag? og at jeg igjen neste sesong sliter og stresser "har jeg spillere nok til trening eller kamp? ”Tenker lit videre med handball, har ikke vilje til å kaste lang erfaring med håndball(30 år… ufta håres mye) bort. Men men men, ser videre…
Lykke til igjen og GRATULERE fra hjerte